Focus; Inspiratie in Beweging

Barefoot techniek training

Terug naar de basis

Focus op je voeten. Geef je voeten de vrijheid die ze verdienen. Die twee flappies onderaan je lijf, zij dragen je, zetten je stevig op de aarde neer. Vreemd toch om die weg te stoppen in strakke, smalle (ok, misschien wel hippe) schoenen?

Barefoot(style)? Waarom?? denk je misschien…. Schoenen zetten je lichaam in een andere positie dan wanneer je op je blote voeten staat. Van nature is ons lichaam uitgebalanceerd, de hele keten van voet tot hoofd is op elkaar afgestemd. Maar dit doorkruisen wij door op schoenen te lopen. De puntige neus, het (kleine) hakje het vervormd de stand van je lichaam met rug- of kniepijn tot gevolg. We zijn dan juist…. uit balans.

Zeven jaar geleden heb ik afscheid genomen van mijn reguliere hardloopschoenen. Sindsdien train ik op barefoot schoenen. Mijn voeten ervaren weer ruimte, zijn veel sterker geworden. Daarnaast zet het mij stevig op de aarde neer. Ik Voel waar ik ga en sta.

Ben je nieuwsgierig of het barefoot(style) lopen iets voor jou is? Regelmatig verzorg ik barefoot clinics en techniek trainingen in de regio.

Stuur je me een berichtje indien je interesse hebt?