Focus; Inspiratie in Beweging

Runningtherapie

Een fit lichaam én hoofd.

Heb je weleens last van stressklachten, depressieve gedachten of gevoelens? Misschien zit je in een burn-out? Of heb je last van andere (psychische) klachten? Runningtherapie kan wellicht iets voor je betekenen.

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een gecertificeerd runningtherapeut.  Deze vorm van beweging zorgt er voor dat  ‘gelukshormonen’ aangemaakt worden in je lijf en worden opgemerkt door je brein. In een programma van 12 weken wordt er toegewerkt naar een duurloop van 30 minuten.  Ademhalings- en ontspanningsoefeningen zijn een wezenlijk onderdeel van de runningtherapie sessies. Op deze wijze leer je weer contact te maken met je lichaam. Als runningtherapeut loop ik met je mee en houd ik je fysieke inspanningen in de gaten, zodat er gecontroleerd en verantwoord gelopen wordt. Runningtherapie is dus niet zomaar een hardlooptraining. Het kan preventief ingezet worden. Zodat het je genoeg ondersteunt om andere therapieën of medicatie niet nodig te hebben. Of het is een goede complementaire therapie naast je reguliere behandelingen  bij de GGZ. Waar je ook zit in jouw zoektocht naar grip op je leven, runningtherapie helpt!

Kosten runningtherapie

De kosten voor runningtherapie worden soms vergoed door de zorgverzekeraar of door werkgevers. Voor actuele vergoedingen check altijd even je zorgverzekeraar. Vergoeding vanuit het PGB is ook mogelijk.

 

Voor meer informatie en de kosten kan je (vrijblijvend) contact met mij opnemen.

Running therapie

aangesloten bij: