Focus; Inspiratie in Beweging

Runningtherapie

Hardlopen om je fit en vitaal te voelen.

Heb je weleens last van stressklachten, depressieve gedachten of gevoelens van angst en paniek?  Of heb je last van andere (psychische) klachten? Runningtherapie kan wellicht iets voor je betekenen.

Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen goed is voor lichaam en geest. Het helpt je conditie te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Gevoelens van onzekerheid, angst en depressie nemen af. Met Runningtherapie kun je letterlijk de stress uit je lijf lopen.

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop om de psychische conditie te verbeteren. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van somberheid, lusteloosheid, stress of andere psychische klachten, is (hard-)lopen goed om deze klachten structureel te verminderen.  Deze vorm van beweging zorgt er voor dat  ‘gelukshormonen’ aangemaakt worden in je lijf en worden opgemerkt door je brein. In een programma van 12 weken wordt er toegewerkt naar een duurloop van 30 minuten.  Ademhalings- en ontspanningsoefeningen zijn een wezenlijk onderdeel van de runningtherapie sessies. Op deze wijze leer je weer contact te maken met je lichaam en breng je ‘voelen en weten’ in balans.

Als runningtherapeut loop ik met je mee en houd ik je fysieke inspanningen in de gaten, zodat er gecontroleerd en verantwoord gelopen wordt. Runningtherapie is dus niet zomaar een hardlooptraining. Het kan preventief ingezet worden en kan ondersteunen bij andere therapieën of bij afbouw/ vervanging van medicatie.

Runningtherapie geeft rust en ruimte in lichaam en hoofd!

Runningtherapie individueel, start op elk gewenst moment. Keuze uit ochtend, middag of avond trainingen.

Kosten: De kosten voor runningtherapie worden soms vergoed door de zorgverzekeraar of door werkgevers. Voor actuele vergoedingen check altijd even je zorgverzekeraar. Vergoeding vanuit het PGB is ook mogelijk.

Voor meer informatie en de kosten kan je (vrijblijvend) contact met mij opnemen.

Running therapie

aangesloten bij: