Focus in Beweging

Mind Blue Monday Run met Focus

Afgelopen maandag werd dan eindelijk de #MIND Blue Monday Run gelopen. Een sponsorloop om geld op te halen voor #WIJZIJNMIND (voorheen Depressie stichting). Ik ging op pad met een mooie diverse groep hardlopers. We zagen er goed herkenbaar uit als team. De witte shirtjes van de organisatie staken mooi af bij de donkere avond (en toch zijn de foto’s niet gelukt….).
Startend met een gezellige warming up, werden de namen ook meteen geoefend. Wel zo leuk als je weet naast wie je heel de avond hebt lopen zweten 😉 Eenmaal warm en de nodige lachspieren al getraind te hebben op naar het hoofdprogramma: 30 minuten achtereen hardlopen. Ieder op zijn eigen niveau. En verrassing; de eerste 15 minuten in stilte. “Stilte??” kwam er een schrik uit de groep. Ja stilte, samen hardlopen in stilte. Samen Zijn in stilte. Na 15 minuten klonk het fluitsignaal waarmee de stilte verbroken werd. Babbelend werden de laatste kilometers rustig uitgelopen. Om vervolgens af te sluiten met yoga houdingen en het lezen van een gedicht.

Een bijzondere avond, dat was het. Een avond met letterlijk een lach en een traan.
Zo mooi wat hardlopen kan doen. Ieder mens heeft zijn eigen redenen om te lopen; om hard te lopen of juist langzaam, te vergeten of verwerken, te vluchten of voelen, om samen te zijn of juist even alleen. En maandagavond, in die oorverdovende stilte tijdens het hardlopen, heeft elke loper stilletjes gehoord waarom ‘ie loopt.

En hoe gaaf: MIND Blue Monday Run heeft ontzettend veel geld opgehaald voor de MIND Young Studio! Het streefbedrag is ruimschoots gehaald 😊 Top!

#runningtherapie #focus #depressie #Mind #hardlopen #mindfulrunners #bluemondayrun #malden #volgendjaarweer

https://www.facebook.com/FocusFemkeFaasse/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *